Fictie

Spiegellevens

SpiegellevensDe roman bestaat uit twee delen, deels gesitueerd in Nederland, deels in Oekraïne. De delen lijken op zichzelf te staan, maar als je in het tweede deel bent, Isotopen voor kinderlevens, merk je dat je sommige personages al kent. Verhaallijnen verdwijnen, maar komen verderop weer tevoorschijn. Er ontstaat een verwevenheid die zich manifesteert in twee liefdesverhoudingen.

In het eerste deel wordt een Nederlandse ziekenhuismedewerker door de Oekraïense Nastasja overgehaald om mee te werken aan experimenten. Dit onderzoek escaleert en als zij tweeën elkaar later weer ontmoeten, heeft dat fatale gevolgen. In het tweede deel adopteert de nucleair geneeskundige Phlore een weeskind. Aanvankelijk heeft dat kleine meisje een onbekend verleden, maar geleidelijk komt Phlore erachter wie de eigenlijke ouders zijn.

Voor leesfragment, klik op plaatje. Recensies kan je vinden bij Media.

De cyclus van het mes

Cyclus van het mes
ECI Cyclus van het mes voorplatDe belevenissen van uiteenlopende personages staan centraal in de acht verhalen in deze bundel… de inspanning die een vrouwelijke natuurkundige in Brazilië doet om haar onderzoek te mogen doen, een oudere man die een geheimzinnige ontmoeting heeft met een Indiase dame, twee reizigers die op een boot een historisch personage tegenkomen… Het zijn reisverhalen in ruimte en tijd, waarbij het gaat over botsingen van culturen, van persoonlijkheden, en van wetenschap en kunst.

Na publicatie raakte de ECI in de verhalenbundel geïnteresseerd en nam deze op in hun literaire reeks Schrijvers van Nu. Dat betekende een tweede editie… Mocht ik een andere voorplaat kiezen? Nou, dat was niet gebruikelijk, maar het werd toegestaan. Een bevriend kunstenaar, Jan Theun van Rees, leverde de foto en de aangepaste versie verscheen.

Zo verkreeg de verhalenbundel een ECI-nominatie, met een speciale avond en een diner. Daarbij kennis gemaakt met Adriaan van Dis, Hafid Bouazza en Arthur Japin (die uiteindelijk de prijs kreeg).

Bilbao

BilbaoMaarten Asscher had als uitgever het originele idee om het literaire werk van debutanten te combineren met dat van gevestigde schrijvers. Daardoor verscheen een verhaalfragment van mij samen met bijdragen van o.a. Oek de Jong en Marcel Möring.                                                  ←  Er werd geschreven over het schrijverschap…