Verhalen

In het midden van de jaren negentig plaatste De Revisor een verhaal van mij. Dat vormde het begin van meer publicaties, ook in andere literaire tijdschriften, zoals in De Gids, Tirade en Raster.

Tegenwoordig hoeft een verhaal niet meer op papier te verschijnen, het kan digitaal. Zo is recentelijk een kort verhaal (online) gepubliceerd in De Optimist, met illustratie van Björn Nelissen.


Tirade 416 voorkant

Tirade

De redactie van Tirade noteert over het verhaal In Kola: In het kille en grimmige sprookje van Frans Kingma vinden twee broers, jagers in de poolstreek, een schat waardoor ze de rest van hun leven geen hout meer hoeven te hakken. De schat verwarmt niet alleen, ze bergt ook een verschrikkelijk gevaar in zich.

Feitelijk juist, maar het is geen sprookje. De reden daarvoor is niet dat er een prins of toverfee ontbreekt, en dat het verhaal geen gelukkige afloop kent, maar omdat het nogal wat natuurwetenschappelijk vernuft bevat.


Voorkant Herenbobbel

…Tosca

Bij het afscheid van een van de meest illustere uitgevers van Meulenhoff gaven de fondsauteurs hem een set korte verhalen als herinnering mee. Het werd een bloemlezing met bijdragen van Herman Koch, Nelleke Noordervliet, een romanschets van Javier Maríaz, een operabezoek van Jan Siebelink en de kunstperceptie van K. Michel. Mijn bijdrage betrof een baldadige jeugdherinnering aan Tosca…